Manifest per a una normativa catalana que ens empari

Fa molts anys que esperem i no volem ni podem esperar més. La situació d’emergència que afecta a la pràctica infermera i a tot el sistema sanitari, especialment agreujada per a la publicació del Reial decret 954/2015  no entén d’esperes ni burocràcies.

Des que més de 50 entitats vam lliurar el nostre manifest conjunt a la Conselleria de Salut hem aconseguit que aquesta es manifesti en la voluntat de proporcionar un marc legal a les infermeres i infermers. Agraïm la voluntat i el suport a la feina de les infermeres i infermers, però no és suficient. Les declaracions no ens protegeixen.

Ens falta el més important: la normativa catalana que ha de regular la prescripció infermera autònoma.

Les entitats i centres responsables de contribuir a la garantia d’unes bones cures infermeres a la ciutadania,

Manifestem:

  • Compartim la definició de la prescripció infermera, aprovada en el Consell de la Professió Infermera el 2007 com “la indicació del millor règim terapèutic davant d’un problema de salut, amb una valoració prèvia del problema, basat en el judici clínic i emmarcat en unes competències professionals, les que ens són pròpies”.

 

  • Subscrivim la necessitat d’un emparament legal d’una pràctica consolidada i integrada en la prestació dels serveis de salut a Catalunya a la que no hi podem renunciar si volem garantir la seguretat de les persones i una atenció de qualitat.

 

  • Urgim al Departament de Salut a que acomplexi amb el compromís contret l’1 de juliol de 2015, amb l’objectiu d’elaborar el redactat del text normatiu pel desplegament de la prescripció infermera a Catalunya.

 

7 d’abril de 2016

Manifest_ Per a una normativa catalana_15_4_16

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s