Èxit de la jornada de visibilització

Prop d’un miler d’infermeres i infermers s’han concentrat el 7 d’abril a Barcelona per a visibilitzar la situació d’emergència que està vivint el sistema sanitari des que es va aprovar el Reial Decret estatal de la prescripció infermera i urgir el Govern a que aprovi el decret català que ajudi a millorar l’emparament legal de les infermeres en l’exercici de la seva pràctica professional.
Tot i el preacord consensuat pel Departament de Salut i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya en relació a les bases d’aquest decret, les infermeres catalanes recorden la necessitat de tenir el text legal i una data d’aprovació del mateix per a millorar la situació d’il·legalitat a la que el Reial Decret estatal de la prescripció infermera ha abocat  a les més de 40.000 infermeres catalanes.
Amb aquest objectiu, 89 entitats representants de les infermeres i infermers, així com  centres d’atenció sanitària de tot el país han signat el Manifest “Per a una normativa catalana que ens empari” i que s’enviarà al Departament de Salut.
Milers d’actuacions diàries sense emparament legal
Les infermeres catalanes fan en un dia milers d’actuacions pròpies de les seves competències que aplicant el Reial Decret de la prescripció infermera no podrien fer sense col·lapsar el sistema. A tall d’exemple i segons dades de La Unió (Associació d’Entitats Sanitàries i Socials): 3.657 cures en processos hospitalaris, 36.744 visites en els centres d’atenció primària, 2.505 visites d’atenció domiciliària, 6.500 triatges d’urgències hospitalàries o 175 parts vaginals sense complicacions, entre moltes d’altres actuacions. A pesar d’aquest l’entorn legal, les infermeres catalanes no han deixat de fer la seva feina seguint els criteris ètics i de pràctica assistencial i professional amb els que sempre han treballat però no es tracta d’una situació sostenible.
Sota el lema “Cuidar-te sense barreres”, les infermeres han unificat esforços els últims mesos per a traslladar a les institucions i a la ciutadania la greu situació i les implicacions que suposaria pel sistema de salut català seguir la llei actual al peu de la lletra amb l’objectiu principal d’aconseguir que el Departament de Salut aprovi aquest decret.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s