En marxa la 2ª fase de l’estudi sobre Consensus Prescripció Infermera

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) han posat en marxa la 2ª fase de l’Estudi Consensus Prescripció Infermera que té com a objectiu recollir l’opinió sobre el futur desplegament de la prescripció Infermera per part dels professionals de la salut implicats en aquests procés a tot Catalunya: Infermeres/s, metges/es i farmacèutics/ques.

CUAP_CasernesEn aquesta segona fase, s’està enviant el qüestionari a tots els professionals que treballen als centre públics del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). El projecte vol mesurar el grau de consens potencial entre tots els professionals implicats en la prescripció infermera a través de la metodologia Deplhi en temps real construïda sobre la plataforma Health Consensus, ja aplicada en altres casos en altres àmbits de la salut.

Els professionals que rebin l’enquesta la responen de forma confidencial qüestions com l’impacte de la qualitat, la seguretat i la continuïtat de l’atenció que rep la persona atesa, la satisfacció dels professionals, l’afectació de les càrregues de treball, les necessitats formatives i la relació amb la resta de professionals.

L’enquesta s’està distribuint a través de les empreses de salut i patronals: l’Institut Català de la Salut (ICS), La Unió, El Consorci de Salut i Social de Catalunya, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i L’Associació Catalana d’Entitats de la Salut (ACES).

Continuïtat del 1er estudi del 2016

L’estudi va tenir una 1a fase, realitzada amb la participació de 376 professionals de dos centres d’atenció primària del Baix Llobregat. Un estudi que va ser publicat en el número 8 de la Revista de Innovación Sanitaria y Atención Integrada (RISAI), el 2016.

D’aquest primer estudi acotat al Baix Llobregat es va concloure que hi ha un alt nivell d’acord en considerar que el desplegament de la prescripció infermera milloraria la continuïtat assistencial, així com l’atenció centrada en les persones. Entre les infermeres es registrava en general cert nivell de consens en la majoria dels ítems, mentre que en els metges el consens era quasi sempre molt dèbil o inclús inexistents. Els autors d’aquest estudi, amb Alba Brugués, presidenta de l’AIFiCC com a Investigadora Principal, expliquen que aquest baix consens observat en algunes respostes és degut al fet que entre els metges no hi ha cap mena de consens: “no es pot dir que els metges tinguin consens en altres opinions, sinó que el seu vot no es concentra al voltant de cap opinió”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s