El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya publica les esmenes enviades al projecte de modificació del Real Decreto estatal de la prescripció infermera

ConsellEl Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha publicat en el seu web les al·legacions presentades al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat relatives al al text del projecte de modificació del RD 954/2015, de 23 d’octubre, pel que es regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part dels infermeres.

 

 

 

 

Les esmenes presentades al text han estat sobre les següents qüestions:

  • La demanda d’excloure l’exigència d’acreditació específica i facilitar l’accés a l’acreditació sense necessitat de superar cap programa de formació addicional
  • Descentralitzar aquesta acreditació d’acord amb la naturalesa descentralitzada del propi sistema nacional de salut
  • Garantir que els protocols i guies de pràctica clínica s’elaboraran amb la participació de metges i infermeres en el marc dels equips assistencials, subjectes a uns criteris comuns i validats pels òrgans que determinin les Comunitats Autònomes.
  • Especificar el paper de les Comunitats Autònomes, que han de poder desenvolupar les previsions del Real Decreto amb la finalitat de regular les condicions i normes d’organització per l’exercici de les activitats referides en l’àmbit territorial respectiu.

Aquest projecte de modificació del Real Decreto que va situar a les infermeres i infermers en una situació d’il·legalitat pel que fa a la prescripció de fàrmacs i productes sanitaris, està actualment en el Consell d’Estat a l’espera de ser aprovat i sotmès al Consell de Ministres.

Consulta les esmenes presentades pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s